Co je užitečné tvaroh a kolik bílkovin v tvarohu

Tvaroh je fermentovaný mléčný výrobek, který může být přidán do stravy během jakékoli fáze tréninku, ať už je to masírování nebo sušení. Níže se dozvíte, jak užitečný tvaroh je, jaký druh je lepší a zda je možné jíst tučné druhy, nebo je lepší se omezit na beztukovou stravu.

Připomeňme, že následující parametry závisí na správné vyvážené stravě:

  • získání svalové hmoty,
  • kvalita svalových vláken,
  • síla sportovce obecně.
Navrhujeme zvážit takový známý výrobek - tvaroh. Co může dát kulturista, je třeba jíst vůbec?

Co je to pro tvaroh dobré?

Tvaroh je jednou z důležitých složek stravy kulturistů. Četné studie tuto skutečnost potvrzují. Velmi záleží na jeho použití a co přesně - budeme v této publikaci uvažovat.

Ihned určete, který sýr je výhodnější bez tuku nebo tuku? Jednoznačná odpověďne Pokud jste na dietě a zvážit každý kalorií, pak je třeba použít nízkotučné tvaroh, kromě toho bude vápník z něj lépe vstřebává. Na druhou stranu jsou tuky nezbytné pro náš organismus pro zdraví, kůži vlasů a tak dále.

Závěr: s vyváženou stravou, kdy má tělo dostatek tuku a jiných živin, je lepší jíst nízkotučné tvarohy. V opačném případě bude mít tuk prospěch.

Co je obsaženo v tvarohu?

Tvaroh je produktem fermentovaného mléka. Stává se: tuk (18%), bez tuku (3%) a tučné (9%). Stojí za zmínku, že vysoce kvalitní tvaroh obsahuje jak bílkoviny, tak tuky a dlouhé sacharidy, stejně jako vitamíny, vápník, kasein ...

Všechny tyto „soudruhy“ pomáhají udržovat energii v těle. Pokud jde o kasein, který má dobu rozpadu 4 hodiny, umožňuje vám krmit tělo proteinem po dobu až 5 hodin, což je zvláště cenné pro kulturisty.

Převážná část bílkovin obsažených v tvarohu má rychlý rozpadový řetězec, takže konzumace této potraviny vám pomůže rychle a efektivně se zotavit z cvičení.

Kolik bílkovin je v tvarohu?

Obsah bílkovin v tvarohovém sýru je vždy uveden na obalu, pokud jste ho zakoupili v obchodě. Kolik bílkovin v tvarohu, který se prodává na trhu podle hmotnosti, je těžké říci. Technologie výroby a samotná surovina nejsou definovány. Ale můžete očekávat, že babičky mají stále lepší produkt.

Přibližně kolik gramů bílkovin v tvarohu s různým obsahem tukuna 100 g produktu:

  • tvaroh - cca 15 g
  • bez tuku - od 18 do 22 g
  • obsah tuku 5% - 21 g
  • obsah tuku 9% - 16 g
  • obsah tuku 18% - 14 g

Vápník obsažený v mléčných výrobcích je bez nadsázky velmi důležitý v procesu vysoce kvalitního růstu svalů. Také tvaroh obsahuje mnoho vitamínů A, B, C, PP, fosforu, železa, zinku a hořčíku. Každý dietolog potvrdí s důvěrou, že čím více živin v produktu je, tím je cennější a zdravější. A nyní zjistíme, kolik bílkovin v tvarohu a dalších užitečných prvcích.

Pro informaci, 100 gramů tvarohu obsahuje:

  • 120 Kcal,
  • 18 gramů proteinu,
  • 0,5–18 gramů tuku,
  • 164 mg vápníku,
  • 220 mg fosforu,
  • 0,4 mg železa,
  • 0,5 mg vitaminu C,
  • 0,08 gramu vitaminu A,
  • 0,4 mg vitamínů B.

Jak vidíte, seznam je více než působivý. Tělo vám určitě řekne "Děkuji"!

Užitečné vlastnosti tvarohu

Tvaroh bezprostředně po tréninku

Jíst mléčné výrobky bezprostředně po cvičení, je to správné rozhodnutí, umožní vám obnovit zásoby energie a bílkovin na „unavené“ svaly.

Je třeba mít na paměti, že v závislosti na vašich cílech (úbytek na váze, přibývání na váze, sušení) bude záležet na množství spotřebovaného tvarohu, konkrétně pro vás.

Sušení

[sam id = "1" kódy = "true"]

Pokud jste nyní ve fázi sušení, to znamená, že nemáte zájem o nákup zbytečných kilogramů, pak byste neměli používat tvaroh s obsahem tuku.více než 5%.

Jíst se doporučuje v malých dávkách po 150 gramech po celý den. Nepřidávejte med ani cukr. Nelíbí se vám tento produkt? Nezáleží na tom - můžete ji nahradit vaječnými bílky, rybami, drůbežím masem. Poslední jídlo před cvičením po dobu 2 hodin, po - 1,5 hodině.

Podívejte se na video o tvarohech od Stanislava Lindovera.

Svalový zisk

V souboru svalové hmoty je váš nejlepší kamarád. Doporučuje se používat přírodní fermentovaný mléčný výrobek, protože obsahuje mnoho užitečného proteinu, který je stavebním materiálem pro svaly. V nepřirozeném tvarohu hodně zbytečné sóji.

Při získávání hmoty je třeba jíst sýr ve velkém množství bez obav (bez nadsázky). Po snídani jednoho tvarohu 1 hodinu před spaním dodáte tělu energii a bílkoviny. Tělo je obnoveno a roste během spánku. Kazein účinně zpomaluje katabolismus, takže je racionální používat v noci.

Pokud se rozhodnete zhubnout

Během tohoto období musíte jíst pouze nízkotučné tvarohy, aby se snížil celkový kalorický obsah potravin, na úkor tuku. Porce jsou malé, ale můžete povolit zvýšení počtu jídel.

Doporučujeme jíst část tvarohu před tréninkem 2-3 hodiny, ale ne dříve. Na konci tréninku můžete jíst asi za 1,5-2 hodiny.

Jak vyrobit sýr chutnější?

Tvaroh ve své čisté formě se rychle postříká a budete z něj doslova otočeni. Co dělat v podobné situaci?

Dobrou zprávou jsou tisíce způsobů. Například, porazit tvaroh, ořechy, rozinky, sušené meruňky, banán, jablko, jogurt v mixéru. Výsledkem je perfektní a hlavně velmi chutný koktejl tvarohu.

Je to ještě užitečnější, protože téměř nikdy nemusíte žvýkat, a navíc získáte obrovský komplex vitaminů, minerálů a dalších živin.

Co lze přidat do tvarohu:

  • Ovoce a bobule
  • \ t
  • Med
  • Sirup
  • Sušené ovoce
  • \ t
  • Matice
  • Kvašené mléčné výrobky
  • \ t

Složení směsi může být čas od času změněno přidáním přísad podle chuti. Tyto krky jsou lépe absorbovány tělem a nejsou nudné. Maximální denní dávka tvarohu je 500 gramů (nepřekračujte).

Recepty:

Klasika žánru

Složky: 300 gramů tvarohu; 2 mrkve; krupice (1 polévková lžíce); cukr (1 polévková lžíce); 1 vejce; rozinky (1 polévková lžíce); mouka (2 lžíce); olivový olej (4 lžíce); sůl - výhradně podle chuti.

Způsob přípravy: vše důkladně promíchejte a vychutnejte si chuť.

Věnováno sladkému zubu

Složení: tvaroh (400 gramů); 2 vejce; pomerančový tvaroh; zakysanou smetanou (200 g); sladidlo (5 tablet).

Způsob přípravy: stejně jako v předchozím receptu vše důkladně promíchejte a vychutnejte si delikatesu.

Samozřejmě můžete změnit kompozici a zaměřit se na vlastní vkus.

Test „přírodní nebo ne“

Pokud pochybujete o „původu“ tvarohu, není to nutnériziko, protože nekvalitní výrobek nejenže nepomůže dosáhnout vašeho cíle, ale také se stává předmětem zdravotního rizika.

Doporučujeme vám, abyste strávili jeden mimořádně jednoduchý zážitek, který vám ukáže přírodní produkt před vámi nebo sóju, s různými přísadami v jeho složení.

Zkoušení

Vezmeme pipetu a sklenici jódu. Když kapku jódu upustíte na tvaroh, pak:

  • přírodní tvaroh zůstane bílý,
  • špatná kvalita - modrá.

Poznámka: Stejný experiment lze provést s definicí mléka pro přirozenost.

Ale tady je video recenze tvarohu, zde považujeme všechny užitečné vlastnosti tvarohu, jak odlišit kvalitu od špatné kvality a mnohem více.

Jak užitečný je tvaroh a kolik bílkovin v tvarohu

Tvaroh je fermentovaný mléčný výrobek, který může být přidán do stravy v jakékoli fázi tréninku, ať už je to masírování nebo sušení. Níže se dozvíte, jak užitečný tvaroh je, jaký druh je lepší a zda je možné jíst tučné druhy, nebo je lepší se omezit na beztukovou stravu. Připomeňme, že ze správné vyvážené stravy závisí na těchto parametrech: soubor svalové hmoty, kvalita svalů ...

Ohodnotit tento článek
0

Hodnocení čtenářů: 4.63 ( 7hlasů)
0