Menu a pravidla nízkoprahových diet pro muže a ženy

Pokud by byly diety nominovány na Oscara, dieta s nízkým obsahem sacharidů by byla přijata ve všech nominacích. Proč V tomto článku budeme podrobně analyzovat tento energetický systém.

Představte si, že nemusíte hladovět, jíst jen dva hrách denně, můžete jíst téměř všechno, kromě škodlivých sacharidů pro tělo, a brzy uvidíte vaše pomoc tělo. Tato strava je dobrá pro zdraví. Je považován za nejškodlivější a nejúčinnější. Není to ani dieta, ale spíše správná výživa.

Podle odborníků na výživu nejsou sacharidy dnes módní. Je to jejich přebytek, který je uložen přímo do tuku. Podkožní tuk nenese žádné užitečné vlastnosti, s výjimkou snad jednoho, aby vás zahřál v hořkém chladu. Ale pro to máte stylovou bundu, že?

Sacharidy jsou v našem těle jistě potřebné, ale ne ve výši, v jaké je konzumujeme. Pokud se svléknete, postavíte se do zrcadla "nahá" a po posouzení vaší postavy rozhodnete, co máte, co ztratíte, pak je tato dieta pro vás.

Esence a základní pravidla výživy

Dieta s nízkým obsahem sacharidů omezuje příjem sacharidů. Tyto druhy potravin zahrnují cukr, obiloviny, škrobnatou zeleninu a ovoce - a důraz je kladen na potraviny bohaté na bílkoviny a tuky.

Dieta s nízkým obsahem sacharidů - nic nového. Jsou používány v medicíně pro mnoho různých účelů po dlouhou dobu, více než sto let, a jsou založeny na desítkách let výzkumu, mezi jejich pozitivní vlastnosti patří:

  • rychlé hubnutí;
  • snížení hladu;
  • kontrola hladin cukru a inzulínu;
  • zlepšené duševní schopnosti;
  • snížené riziko srdečních onemocnění;
  • snížené riziko rakoviny.

Pozitivní vlastnosti nízkosacharidových diet jsou poskytovány omezením a dokonce úplným odstraněním glukózy ze stravy. Glukóza a molekuly, které se do ní proměňují, se nacházejí ve všech sacharidových typech potravin, ať už jde o obiloviny, fazole, brambory, ovoce nebo sladkosti.

Jak funguje nízkoprahové potraviny? Je to efektivní, protože tělo rychle tráví veškerou glukózu, a když je jeho zásoba vyčerpána, začne spalovat tuk - buď ten, který je dodáván s jídlem nebo podkožní.

Naše tělo je zvyklé pracovat na glukóze a cukru, ale nemůže je vyrábět samo. Cukr může uchovávat jen jeden den v játrech. Když je tato populace vyčerpána a sacharidy nepocházejí z potravin, tělo musí přejít na tukové rezervy. To je důvod, proč dieta s nízkým obsahem sacharidů a tak rychle ztrácí tuk a zlepšuje zdraví v krátkém čase.

Nebudete-li dostávat sacharidy z potravin, vaše tělo bude nuceno vynaložit vlastní tuk, uložený v depu na deštivý den.

To znamená, že pro vaše tělo bude tento nedostatek sacharidů, který pro něj zařídíte, černým dnem. Nahromaděný tělesný tuk se roztaví a po chvíli se stanete majitelem krásné postavy.

Udržování glukózy

Diety s nízkým obsahem sacharidů jsou určeny ke snížení množství glukózy v krvi. Kromě hubnutí se také snažíme získat zdravou hladinu cukru. Chcete-li plně porozumět tomuto vztahu, musíte se nejprve seznámit s procesem udržování hladiny cukru.v krvi a dokonce pochopit, jak diabetes ovlivňuje tuto úroveň.

Cukr je pouze formou sacharidů. Jakýkoliv zdroj sacharidů - ať už je to rýže, marmeláda, fazole nebo meloun - se v důsledku metabolismu nevyhnutelně promění v cukr v našem těle. Právě tento proces způsobuje vzestup hladiny glukózy v krvi.

Například sacharidy v mnoha typech škrobových potravin, brambor a chleba jsou jednoduše řetězcem molekul glukózy, které se rychle rozpadají v těle na oddělené molekuly.

Když hladina cukru stoupá, naše tělo začne uvolňovat inzulín, aby ho stabilizovalo. Cukr se odebírá z krve a promění se v tuk. Diabetici, například, nejsou schopni vyrovnat hladinu cukru v krvi, když je jídlo stráveno.

Když jsou hladiny cukru vysoké, buňky pankreatu nemohou účinně uvolňovat inzulín. Pak se ucpávka snaží kompenzovat a začíná tvrdě pracovat. Hladina inzulínu nyní zůstává vysoká, stejně jako hladina cukru. V průběhu času dochází k nenapravitelnému poškození slinivky břišní, což má za následek poškození jiných systémů, například oběhového systému.

Problémy s vysokou hladinou cukru v krvi

Pro mnoho lidí tento proces funguje dobře. Ale pro některé lidi přichází bod, kdy dojde k poruše. To se nazývá inzulinová necitlivost. Jako výsledek, slinivka břišní vylučuje přebytek inzulínu, snaží se snížit hladiny cukru.

Když má člověk nadbytek inzulínu, začíná nabývat na váze od hlavní funkceTento hormon - ukládání tuku. Na druhé straně tito lidé snadněji zhubnou na dietě s nízkým obsahem sacharidů.

Udržování normální glukózy má jiné příznivé vlastnosti. Například stabilní hladiny glukózy jsou spojeny se sníženým rizikem srdečních onemocnění a diabetu. I lidé bez diabetu mají zvýšené riziko srdečních onemocnění, pokud mají vysoké hladiny glukózy.

Jaký je glykemický index?

Jedná se o relativní ukazatel účinku sacharidů v potravinách na změny hladin glukózy v krvi, což je reakce organismu na formu sacharidů. Nejvyšší GI má bílý pšeničný chléb a pečivo - 100 a nejnižší petržel - 5.

Pamatujte však, že velikost porce je důležitá. Konzumace velkého množství potravin s nízkým glykemickým indexem také zvýší hladinu glukózy v krvi. Proto je často snazší omezit příjem potravy s vysokým obsahem sacharidů následkem nízkosacharidové stravy.

Některé typy diet s nízkým obsahem sacharidů, jako je ketogenní, jsou nejen velmi účinné pro hubnutí, ale také zlepšují všechny aspekty zdraví: normalizují hladiny cukru, neurologické zdraví a hormonální rovnováhu.

Rozdíly mezi dietami s nízkým obsahem sacharidů

Dieta s vysokým obsahem tuku a nízkým obsahem sacharidů (ketogenní)

Ketogenní dieta bohatá na tuk, která odstraní téměř všechny zdroje glukózy ve stravě, aby se tělo dostalo do stavu ketózy. Tělo bude používat převážně tuk jako palivo.

Ketogenní dieta byla používána po mnoho let jako lék na mnoho srdečních onemocnění a problémů s nervovým systémem.

Pokud dodržujete ketogenní dietu, konzumujete asi 75% kalorií ze zdravých tuků, 5% sacharidů a 20% bílkovin.

Ketogenní menu vám umožní jíst nejvýše 20-30 gramů sacharidů denně. Ale pokud budete jíst zeleninu, můžete jíst o něco více, protože vlákno není považováno za uhlohydrát.

Ačkoli je tato metoda pro mnoho lidí dobrým řešením, některé z nich budou mít stále lepší výsledky, pokud jednou týdně přidají do své stravy trochu sacharidů.

Nízkotučná dieta s vysokým obsahem bílkovin

Obecně řečeno, lidé, kteří nekontrolují svou stravu, dostávají v průměru 15–25% kalorií s bílkovinami.

Pokud si zvolíte dietu s vysokým obsahem bílkovin s nízkým obsahem sacharidů, pak 40% vaší energie pochází z bílkovin, 20% nebo méně ze sacharidů a 40% z tuku. Při každém jídle je žádoucí zahrnout dostatek proteinu ze zdravého zdroje, jako je maso nebo ryby.

Hlavní rozdíl mezi stravou s vysokým obsahem tuku a vysokým obsahem bílkovin je množství bílkovin, které dostanete z potravin.

Jak jíst dietu s nízkým obsahem sacharidů?

Kolik sacharidů mohu konzumovat? V závislosti na typu stravy můžete získat od nich až 30% kalorií.

Tabulka: poměr BJU k dietě s nízkým obsahem sacharidů pro ženy a muže.

Denní příjem kalorií
Ženy Muži
Kalorie 1200 kcal 1500 kcal
Bílkoviny g 120 150
Tuk g 47 58
Sacharidy g 75 93

Pojďme si promluvit o tom, co by mělo být vyloučeno ze stravy.

První věc, kterou musíte udělat, je odstranit všechny hlavní zdroje sacharidů a cukru ze stravy - sladkosti a slazené nápoje, pak obiloviny, ovoce a možná fazole a hrášek. Současně se ujistěte, že máte dostatek kalorií ze zdravých tuků a vysoce kvalitních bílkovin. Při dodržování těchto jednoduchých pravidel si mnoho lidí všimne rychlé ztráty hmotnosti a zlepšení celkového zdraví.

Mějte na paměti, že každý reaguje odlišně na jinou stravu a neexistuje žádná možnost, která by vyhovovala všem.

Takové faktory jako věk a pohlaví, genetika a váha, množství aktivity a cíle - to vše ovlivňuje vaši pohodu, když se snažíte zhubnout.

Proto musíte dávat pozor na sebe, pokud snížíte množství sacharidů ve vaší stravě. Najděte si rovnováhu, která se vám nejlépe a nejlépe hodí pro vaše tělo. To vám umožní vyhnout se únavě a impulzivní touze odtrhnout a jíst sladké nebo mouky.

Co můžete jíst na dietě s nízkým obsahem sacharidů?

Do seznamu doporučených přípravků jsou přidány potraviny s nízkým obsahem uhlovodíků, které nezpůsobují prudký skok inzulínu v krvi.

  1. Zdravé tuky

Mnoho potravin bohatých na zdravé tuky neobsahuje téměř žádné sacharidy, zejména ty, které uvádíme níže. Tuky by měly být po celý den konzumovány ve velkém množství.

Zdravé tuky jsou nasycené, mononenasycené a polynenasycené. Zvláště užitečné přidat do stravy omega-3. Nejlepší je zahrnout do stravy všechny druhy tuků.

Kokosový olej, olivový olej, lněný olej, avokádový olej, máslo a ghí jsou dobré a zdravé alternativy.

  1. Vysoce kvalitní bílkoviny

Živočišné bílkoviny, jako jsou ryby a maso, neobsahují téměř žádné sacharidy. Můžete jíst vše, co chcete ovládat hlad. Vyberte si bio maso, protože tuky jsou zdravější a zdravější.

Tukové hovězí maso obsahuje omega-3 a ve velkém množství, protože se to snaží vybrat. Velmi užitečná je i játra. Vejce, zejména žloutky, jsou také velkým zdrojem bílkovin a zdravého tuku. A samozřejmě všechny druhy ryb, zejména tuňáka, lososa, makrely a sardinky.

  1. Špatně škrobnatá zelenina​​

Veškerá listová zelenina, jako jsou například mladé řepy, hořčice a tuřín, šťovík a petržel. Také zelí, špenát a brokolice, okurka a cibule. Fazolové klíčky a chřest, ředkvičky a rajčata.

  1. Mléčné výrobky

Mléčné výrobky by měly být konzumovány příležitostně, protože obsahují přírodní cukr. Ale můžete jíst tvrdý sýr, kdykoli chcete, protože v něm nejsou téměř žádné sacharidy atuk je poměrně hojný.

  1. Co mohu jíst na svačinu?

  • Proteinový Shake;
  • hovězí jerky;
  • Vařená vejce;
  • Zeleninový salát s dresinkem;
  • Avokádo nebo losos;
  • Kuřecí prsa s listy salátu.
  1. Koření

Můžete použít ocet, pikantní hořčici, kakaový prášek, vanilku, stevii.

  1. Nápoje

Voda, neslazená káva, černý nebo zelený čaj bez cukru a neslazená zeleninová šťáva.

Co můžete jíst v omezeném množství

Existuje méně sladké nebo vysoce sacharidové zeleniny, mezi které patří sladký hrášek, artyčoky, mrkev, řepa a brambory. Také méně by mělo jíst fazole a mléčné výrobky, například kefír nebo jogurt.

Co nelze na dietě s nízkým obsahem sacharidů jíst?

  1. Jakýkoli druh cukru:
  • Bílý, hnědý a třtinový cukr a fruktóza;
  • Med;
  • jakýkoli druh sirupu;
  • Veškeré potraviny obsahující glukózu, fruktózu, maltózu, dextrózu a laktózu.
  1. Obiloviny:

Jeden plátek chleba může obsahovat až 30 gramů čistých sacharidů! Obilné cereálie obsahují asi 15-35 g sacharidů na 50 g suchého produktu, v závislosti na typu obilovin.

Obiloviny zahrnují:

  • Pšenice, oves a všechny druhy rýže (bílé nebo hnědé) quinoa, kuskus, pilaf;
  • Kukuřice a všechny výrobky, které ji obsahují, například popcorn a hominy;
  • Všechny výrobky z mouky, jako je chléb, pečivoa těstoviny.
  1. Téměř všechny zpracované potraviny:
  • sušenky, preclíky a chipsy;
  • Všechny sladkosti;
  • Všechny dezerty (zmrzlina, koláče, koláče);
  • Palačinky, vafle a rychlé snídaně;
  • ovesné vločky a müsli;
  • Konzervované polévky.
Nemůže to být kategoricky: všechny názvy potravinářských výrobků s umělými sladidly, jako je sukralóza nebo aspartam. Nejezte také potraviny s konzervačními látkami, barvivy nebo látkami zlepšujícími chuť.
  1. Sladké a vysoce kalorické nápoje:
  • Colas a podobně;
  • Alkohol (pivo, víno a likér);
  • Sladké čaje nebo káva;
  • Mléko a jeho náhražky, jako je sójové mléko a smetana;
  • Ovocné šťávy.

Příklad týdenního menu

Každý den obdržíte 50 gramů sacharidů. Ale pokud jste zdravý a vede aktivní životní styl, pak můžete konzumovat trochu více.

Pondělí:

  • Snídaně: omeleta dvou vajec s různými druhy zeleniny, šálek kávy bez cukru;
  • Snack: 150 g tvarohu, jablko;
  • Oběd: kuřecí prsa se zeleninou, jogurt s borůvkami a hrst mandlí, zelený čaj bez cukru;
  • Večeře: zelenina (rajčata, okurky) se sýrem a salsovou omáčkou.

Úterý:

  • Snídaně: dvě vařená vejce, káva se smetanou bez cukru, pomeranč;
  • Snack: hrst ořechů, jogurt;
  • Oběd: čerstvé ryby se zeleninou, sýrem, jablky;
  • Večeře: losos s olivovým olejem a zeleninou, čaj bez cukru.

Středa:

  • Snídaně: vejce se zeleninou, káva;
  • Snack: tvaroh, půl avokáda;
  • Oběd: salát s krevetami, oblečený s olivovým olejem, vařenými rybami, čajem;
  • Večeře: smažené kuře se zeleninou.

Čtvrtek:

  • Snídaně: míchaná vejce s různými druhy zeleniny, kávy, grapefruitu;
  • Občerstvení: koktejly s kokosovým mlékem, bobulemi, ořechy a proteinovým práškem;
  • Oběd: kuřecí prsa s okurkou a rajčatovým salátem se zelení, čajem;
  • Večeře: steak a zelenina.

Pátek:

  • Snídaně: vejce, tvaroh, káva;
  • Snack: hrst ořechů, avokádo;
  • Oběd: kuřecí salát, s olivovým olejem, pomeranč;
  • Večeře: vepřové se zeleninou.

Sobota:

  • Snídaně: míchaná vejce, ochucená jakoukoliv zeleninou, kávou;
  • Snack: přírodní mléčný jogurt s kokosovými chipsy;
  • Oběd: rybí guláš se zeleninou, pomeranč;
  • Večeře: kotlety se zeleninou, tvarohem.

Neděle:

  • Snídaně: vejce se slaninou a kávou;
  • Snack: smoothies s proteinovým práškem a jakýmikoliv bobulemi;
  • Oběd: steak s dušeným zelím a cibulí, rajčaty, okurkami, petrželkou, zeleným čajem;
  • Večeře: kuřecí křidélka smažená se špenátem, tvarohem.

Zahrňte do své stravy více nekarbohydrátové zeleniny. Pokud se snažíte jíst méně než 50 gramů sacharidů denně, pak máte prostor pro zdravou zeleninu a jedno ovoce.

Pokud jste obecně zdraví a pravidelně cvičíte, můžete přidat několik brambor aněkteré užitečné obiloviny, jako například ovesné vločky.

Co jiného můžete jíst mezi jídly? Kopeček proteinového prášku vám poskytne 24 gramů bílkovin, minimálně sacharidů a 100 kalorií.

Režim napájení:

  • Jíst frakční;
  • Vyhněte se dlouhým přestávkám mezi jídly;
  • Pijte dost;
  • Upřednostňovat dušení, vařit.

Užitečné vlastnosti stravy s nízkým obsahem sacharidů

  1. Rychlá ztráta hmotnosti

Když přijde čas zhubnout, člověk začne počítat kalorie, ale měl by být kontrolován a odkud tyto kalorií pocházejí. Pozor na druhy potravin a poměr BJU může zázraky. Kromě toho, lidé, kteří se změnili na low-carb dieta oznámení zlepšení, i když "už vyzkoušeli všechno" a nedostali nic.

Proč je to tak účinné při hubnutí, a to i pro ty, kteří to nemohli udělat dříve? Když konzumujeme sladkosti nebo sacharidy, hormon inzulín se uvolňuje, což způsobuje, že tělo ukládá přebytečný cukr ve formě tuku. Nejprve se cukry přemění na glykogen a uloží do jater.

Pokud se glykogen nepoužívá po dlouhou dobu, protože člověk nadále konzumuje sacharidy, pak se přemění na tuk, který se uloží pod kůži v tukových buňkách. Ale pokud nechcete konzumovat sacharidy, pak glykogen brzy skončí, a tuk zásoby začne vzdát uložené energie.

  1. Zlepšení duševních schopností

Tuk a uhlohydráty obvykle majíopačný význam v lidské stravě. Mnoho lidí udržuje konstantní příjem bílkovin, ale často jsou pozorovány problémy se sacharidy. Čím více člověk sní cukr a sacharidy, tím méně dostává zdravé tuky. To je špatné, protože mozek potřebuje zdravé tuky pracovat správně. A i když cítíme potěšení jíst sladkosti, po chvíli se člověk stane podrážděným a unaveným.

Cukr je návykový a má negativní vliv na mozek, zejména pokud jde o nezdravou touhu po určitých potravinách. Na druhou stranu, mnoho druhů tuků, dokonce i cholesterolu, působí jako antioxidanty a prekurzory mnoha molekul používaných neurony pro přenos paměti a dat. Proto mají zdravé tuky pozitivní vliv na náladu a mnoho dalších mozkových funkcí. Mozek obecně z velké části sestává z tuků a vyžaduje jejich neustálý tok, aby fungoval správně.

  1. Snížené riziko onemocnění srdce
  2. \ t

Studie ukázaly, že dieta s nízkým obsahem sacharidů snižuje riziko srdečního onemocnění mnohem účinněji než bez tuku.

Ti, kteří omezili příjem sacharidů, měli vyšší hladiny dobrého cholesterolu a nižší hladiny škodlivých triglyceridů.
  1. Snížení rizika diabetu typu 2
  2. \ t

Odborníci na výživu tvrdí, že navzdory zvýšení nákladů na léčbu lidí s diabetem 1. a 2. typu nemohou lékaři úspěšně snížitpacientů s cukrovkou a mnoha komplikacemi. I když léky, často ne levné, mohou situaci napravit, existuje jen jedna skutečná cesta - konzumovat méně cukru a sacharidů.

Nízká carb dieta je přírodní lék na diabetes typu 2. Pomáhá také snížit riziko, že se diabetes vůbec vyvíjí.

Existuje stále více důkazů o tom, že zdravé sacharidy, jako jsou celozrnná zrna, které pacientům doporučují, nepřináší tolik užitku jako dieta s nízkým obsahem sacharidů, která také normalizuje vylučování inzulínu a snižuje krevní tlak.

  1. Pomáhá v boji proti rakovině

Studie ukázaly, že strava bohatá na rafinované a zpracované typy sacharidů zvyšuje počet volných radikálů v těle a jednoduše přímo živí rakovinné buňky, což jim umožňuje růst a množení. Dieta s nízkým obsahem sacharidů snižuje množství cukru, takže pomáhá zastavit rozvoj rakoviny a poskytnout mu imunitu tím, že redukuje volné radikály v těle.

Když odříznete dodávku cukru do rakovinných buněk, vaše vlastní buňky nebudou ovlivněny, protože naštěstí mohou použít tuk ke krmení. Rakovinové buňky neví, jak jíst tuk.

  1. Nedostatek hladu a touhy po nezdravých potravinách

Jedním z největších přínosů stravy s nízkým obsahem sacharidů je úplné odstavení produkce ghrelinu - „hladovýhormonu. Koneckonců, bílkoviny a tuky umožňují rychle získat dostatek.

Inzulín přímo řídí uvolňování ghrelinu. Proto, když jíte sacharidy, inzulín je propuštěn. Když hladina cukru v krvi prudce klesne, protože inzulín způsobil skladování tohoto cukru v játrech, ghrelin se uvolňuje. Je zodpovědný za impulzivní touhu jíst něco sladkého.

  1. Vylepšené trávení

Méně cukru - zlepšené trávení. Proč Protože téměř všichni lidé mají ve střevech „špatné bakterie“. Oni obvykle nezpůsobí žádné škody tím, že dělá rozdělení vláken. Ale když konzumujete cukr, zmizí z kontroly a rychle se množí. A zelenina, vysoce kvalitní bílkoviny a zdravé tuky krmí buňky střevního epitelu a zastavují rychlý růst bakterií.

  1. Zlepšená regulace hormonů

Kromě inzulínu a ghrelinu ovlivňuje tato dieta i jiné typy hormonů. Také zlepšuje funkci všech hormonů podílejících se na přenosu dat v mozku. Zlepšuje paměť a náladu.

Rizika

Pro všechny lidi jsou účinky stravy odlišné - někteří lidé si okamžitě všimnou zlepšení a pro některé lidi je zpočátku těžké se jí přizpůsobit. Konec konců, špatný zvyk nekontrolované výživy se v průběhu let vyvíjel. Proto je důležité starat se o sebe, když začnete novou dietu. Proveďte změny podle potřeby.

Někteří lidé mohou pociťovat příznaky jako zmatenost nebo podrážděnost - ale jsou pouze charakteristickév případech, kdy má člověk sacharidy na nulu. Po dvou týdnech symptomy zmizí i v takových případech.

Je zřejmé, že takové příznaky, jako je podrážděnost a únava, zkazí dojem takové stravy pro mnoho lidí. Pokud si všimnete těchto příznaků, pak přidejte některé sacharidy a pokračujte v dietě postupně - pomalu odstraňte své zdroje z vaší stravy. Všude buďte trpěliví.

Vyjměte ze stravy a uložte výsledek

Jak se dostat ze stravy a nezvyšovat váhu? Postupně. Postupně zvyšujte množství sacharidů o 30 g. Období závisí na vašem těle, budete muset naslouchat a pozorně se dívat na sebe, abyste pochopili, že tělo se přizpůsobilo změnám. Začněte přidávat obiloviny do stravy, pak ovoce. O cukru a různých dezertech může a mělo být zapomenuto. Přinášejí jen poškození těla. Po dietě s nízkým obsahem sacharidů, když váš podkožní tuk zmizí, budete prostě pokračovat ve správné vyvážené stravě. Výsledkem je krásné tělo, krásné myšlenky a vynikající zdraví.

Dieta sacharidů

Tuto dietu lze nazvat tvrdým sušením, při které je spotřeba sacharidů minimalizována - 0,5 g na 1 kg hmotnosti. Dieta zahrnuje kuřecí prsa a ryby, ve kterých 0 sacharidů a listové zeleniny. Spotřeba vody v dostatečném množství - 2 litry denně. Odchod z takové stravy je také postupný. Množství sacharidů se zvyšuje po částech: 0,7 g na kg hmotnosti, 1 g na kg hmotnosti, zvyklé na tělo a urychlení metabolismu. A pakDosahujeme komfortní úrovně - 2 - 2,5 g na kg hmotnosti a výsledek šetříme, těšíme se na sportovní tělo.

Stanovisko dietologů

Co si tedy odborníci na výživu myslí o dietě hypoglykemie? Všechny z nich oběma rukama pro zrušení sacharidů úplně. Člověk potřebuje 40 gramů glukózy denně (8 čajových lžiček), aby vyhověl potřebám těla. Pokud spočítáte, kolik člověk sní (zejména děti) celkové glukózy, po započítání všech sacharidů do cukru dostaneme 0,5 kg!

Zde můžete počítat sacharidy a cukry v potravinách.

Pokud si myslíte, že dieta s nízkým obsahem sacharidů má špatnou stravu, pak se mýlíte. Zkuste toto:

Mleté maso a sýrový kastrol pro nízkokalorické diety

Nejlepší na tomto receptu je, že když se trouba zahřívá, už máte čas vařit všechno. Dej to do trouby.

Může být podáván se salátem a zelení.

Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý. Ale nejprve musíte vařit mleté ​​hovězí maso. Musí být pečeno po dobu čtyřiceti minut, aby bylo smažené.

Za předpokladu, že máte vařené hovězí maso, připraví jídlo pouze 15 minut. Smíchejte ve skleněné nádobě na pečení hotového mletého masa (hovězího masa v mixéru), česneku, sýra a cibule. Naplňte omáčkou a pečte 15 minut až do zlatě.

Složky:

  • 1 cibule;
  • 1 stroužek česneku;
  • 750 gramů mletého hovězího masa;
  • 60 gramů tukových sýrů;
  • 3kus slaniny;
  • Sůl a pepř podle chuti.

Sýrová omáčka:

  • 3 vejce;
  • 125 ml krému;
  • 100 g sýra;
  • 2 lžíce hořčice;
  • 50 gramů strouhaného sýra k oblékání.

Ryby se zelení

Začněte s omáčkou ze zeleného chilli s mixérem.

Zahřívejte olej na pánvi. Přidejte mořskou sůl a smažte tresku. Přidejte čerstvě mletý černý pepř a vařte, dokud nebude připraven.

Mezitím vařte bylinky (zelený pepř nebo jakoukoliv sacharidovou zeleninu) ve vroucí vodě. Po 1-2 minutách, kdy zeleň změkne, položte na misku a přidejte fazolové klíčky.

Na misku dejte zeleninovou směs, dejte tam rybu a nalijte ji chilli omáčkou. Podáváme s plátky limetky.

Složky:

  • 2 lžíce olivového oleje;
  • 4 filety po 180 gramech;
  • 2 svazky všech zelených chuti;
  • 200 g výhonků fazolí;
  • Vápno.

Omáčka:

  • 1 stroužek česneku;
  • 2 zelené chilli papričky;
  • Lime Zest;
  • Dvě polévkové lžíce rybí omáčky;
  • Koriandr podle chuti.

Výsledky a zpětná vazba o stravě

Výsledek po dietě s nízkým obsahem sacharidů po dobu 55 dnů.

Dva měsíce jsem pro mě provedl nejtěžší - dietu s nízkým obsahem sacharidů.

Ještě než to popíšu, řeknu, že miluji všechny sladké věci moc. Kdybych mohl sníst celou francouzskou snídanibuchta, byl bych nejšťastnějším mužem na světě. Při volbě mezi sexem a čerstvým, voňavým, rudým croissantem bych neváhal vybrat croissant. Představte si rozsah problému?

Než jsem začal studovat seznam povolených produktů v této nabídce, ani jsem nevěděl, kolik sacharidů a cukru se nachází v jablek, banánů a květáku. Myslel jsem, že je to nejlepší hubnutí. Samozřejmě, je to pravda, ale jejich použití musí být kontrolováno.

Slyšel jsem více než jednou o recenzích s nízkým obsahem sacharidů a rozhodl jsem se, že teď je čas to otestovat.

Protože jsem si nepředstavoval život bez sladkostí, zpočátku jsem dva týdny hledal na internetu dva týdny, abych nezemřel a proměnil se v hysterickou zuřivost v procesu samotné stravy. Věděl jsem, že to bude těžké.

Mým cílem je ztratit nadváhu, ale lidé ji sledují z mnoha jiných důvodů, protože jim pomáhá snižovat krevní tlak nebo léčit cukrovku.

Přezkoumala jsem radu všech hlavních odborníků v této oblasti a dospěla k závěru, že více než 50 gramů sacharidů denně nestojí za to. Abych vám dal představu, všimnu si, že v restauraci rychlého občerstvení můžete podávat porci hranolků, které obsahují 66 gramů sacharidů. Běžný člověk spotřebuje 300-500 gramů sacharidů denně.

Takže jsem ještě dokončil dva měsíce této stravy!

Můžu ji striktně dodržovat? Ne Ale můžu výrazně snížit množství sacharidů, které konzumuji za den, i když se mi někdy líbí "špatné". Kromě toho jsem si uvědomilco je nezbytné pro mé zdraví. V mém stáří nechci mít cukrovku. Zapomenu na cookies navždy? Nikdy! Ale nebudu se v tom často oddávat. Totéž platí pro těstoviny, hranolky a pizzu. Jsou škodlivé, ale pouze pokud jich je spousta. Celá věc je v dávce.

Poté, co uplynulo těchto 55 dní, jsem si vytvořil zvyk pro sebe, abych zkontroloval etikety potravin, abych v nich rychle viděl množství bílkovin a sacharidů. Každý týden se snažím odstranit něco, co je ze stravy zakázáno. Tento výrobek nahrazuji zeleninou.

Tato dieta mi hodně pomohla vidět. Nikdy jsem nepochopil, jak jsou některé mé oblíbené potraviny škodlivé. Od nynějška jsem se striktně držet toho, co jsem vložil do úst.

Obrázky před a po

Fotografie ukazuje, že každý má jiné výsledky, záleží na počátečních parametrech každé osoby, délce trvání, závažnosti stravy, vlastnostech organismu, použití a kvalitě fyzické námahy.

Recenze za dva měsíce

Za pár měsíců jsem ztratil devět kilogramů a můj pas už šest centimetrů. Pro mě to byl průlom. Tatiana.

Za posledních několik let bylo pro mě těžké zhubnout, vyzkoušela jsem různé metody výživy a mohu upřímně říci, že dieta s vysokým obsahem tuku s vysokým obsahem tuku je jedním z nejlepších. Během jeho pozorování jsem nebyl neustále hladový. Naopak - cítil jsem se plnější než obvykle. Ani nesi všiml, že čas plyne mezi snídaní a obědem. Svetlana

Nejpříjemnější nebylo ani to, že jsem ztratil na váze. Opět jsem se začal cítit sebejistě, protože jsem měl důvod si myslet, že jsem vypadal dobře. Irina